Değişim yürek ister, gençlik ister

Bir önceki makalemizde değişimin adresinin BTP olduğunu yazmıştık. Gerçekten de değişim sıradan bir söz değil eylemin kendisidir. Değişim için öncelikle iyi bir niyet, sonrasında atılması gereken adımlar vardır.

Rahmetli Celal Mısır hocamız, insanın gördüğü bir yanlışı düzeltmesinin adımlarından bahsederek değişim için kişinin gayretlerini üç aşamada sınıflandırırdı. Değişim için “tanıma, kınama, terk etme” aşamalarının eyleme geçirilmesi gerektiğinden bahsederdi.

Herkes kendine göre değişimden bahsede dursun görünen manzara şudur: Türk milletinin çoğunluğu bırakın değişmeyi, bırakın yanlışı kınamayı, yanlışı tanımaya gayret bile etmiyor.

Son zamanlarda eskimiş siyasilerin sıklıkla kullandığı değişim sözcüğünü eyleme dönüştüremeyenler, bu kavramın da içini boşaltmaktadır. Korkarım zamanla bu kavram da insanlar arasında heyecan uyandırmayacaktır.

Eskimiş fikirleri savunmaya devam eden eski yollardan giden eskimiş siyasilerin değişimden bahsetmesi gerçekten çok komik görüntü arz etmektedir.

Dünya insanlığının kanını emen, canını yakan, vahşi kapitalizmin argümanlarını kullanarak her dönemde farklı renklere boyayarak farklı adamları devreye sokarak milleti aldatan siyaset anlayışıyla değişimin gerçekleşmesi asla mümkün değildir.

Elbette değişimin gerçekleşmemesinin suçlusu sadece aldatan siyasiler değil, aldanan halktır. Çünkü kime sorarsanız sorun herkes yaşadığı hayattan şikâyet etmekte ama bu durumun oluşmasında kendi tercihlerinin etken olduğunu dikkate almamaktadır.

Bugüne kadar sandığa giderken seçeceği kişilerin fikirlerine partilerin tüzüğüne kaç seçmen bakmaktadır. Arzuladığı yaşam tarzını ona sunabilecek, karnını doyuracak, huzur ve adaleti sağlayacak donanıma sahip olup olmadığına kim dikkat etmektedir?

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Av. Hüseyin Baş her fırsatta halkımıza bu farkındalığı sağlamaya çalışıyor. Diğer konuşmalarında da Bolu Gençlik Kampında da değişimin yeni fikirler taşıyan genç kadrolarla olabileceğinin altını çiziyor.

Hüseyin Baş; “Gelin birlikte yönetelim” diyor.  “Var bir hayalimiz” diyor. “Gençler halleder” diyor. “Sorunlarımızı birlikte çözelim” diyor. “İtirazımız da var, çözümümüz de var” diyor. “Kendimi Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına adadım” diyor.

Gençliği BTP çatısı altına davet ediyor. Değişimin alt yapısını sağlayan Prof. Dr. Haydar Baş‘a ait olan Milli Ekonomi Modeli ve Sosyal Devlet Milli Devlet tezini sunuyor.

BTP lideri Av. Hüseyin Baş, değişim için fikrini ortaya koyuyor, zekâsını ortaya koyuyor, yüreğini ortaya koyuyor.

Çünkü değişim bilgi gerektirir, zekâ gerektirir, yürek gerektirir, gayret gerektirir, genç kadro gerektirir, gençlikle bütünleşebilen genç lider gerektirir. Bu özellikler sadece BTP de olduğu için rahatlıkla değişimin adresi BTP diyebiliyoruz.

Hüseyin Baş’ın Türk milletine yaptığı bu değişim çağrısı sıradan bir çağrı değil, önemli bir dönüm noktasıdır. Bu çağrıya karşı takınılacak tavır, Türk milletinin kaderini belirleyecektir.

Önerilen Makale

Atatürk sevgisinin önünde kimse duramayacaktır

Şimdi birilerinin aklına “Uğur Kepekçi neden bir haftadır Atatürk’le alakalı makale yazıyor?”  Diye bir soru …