Yazılar

Müteşâbih ayetler hakkında

Yüce Allah Peygamberleri vasıtasıyla kullarına gönderdiği ilahi kitapların içerisindeki ayetleri muhkem ve müteşâbih olarak iki sınıfta toplamıştır. “Müteşâbih” kelimesi: “Benzeşen, ayırt edilmesi zor olacak şekilde birbirine benzeyen” demektir. Terim olarak mana yönünden birden fazla ihtimal taşıdığından anlaşılmasında güçlük bulunan lafız veya sözü ifade eder. Müteşâbih ayette yer alan bir lafız konumuna göre başka ayetlerde farklı manalara gelebilir, ancak her birinin …

Devamı

Kamuda tasarruf olur mu?

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Av. Hüseyin Baş, sosyal medya hesabından önemli mesajlar vermeye devam ediyor. Gerçekleri öğrenmek için Hüseyin Baş’ı takip etmeye devam edin. Sayın Hüseyin Baş, 27.04.2024 tarihli mesajında kamuda sözde değil özde tasarruf çağrısında bulundu. “Kamuda tasarruf diyorlar. Hurraaa işçiye emekliye esnafa vatandaşa yükleniyorlar! Kamuda tasarruf örtülü ödenekten başlamalı. Saray’ın harcamalarından başlamalı. Cumhurbaşkanı maaşı, bakanların maaşı, …

Devamı

Milli bayramların önemi

Bir ulusun egemenliğinin kudreti ve bağımsızlığının ispatı; kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin, bayrağının, kültürünün, parasının değeri kadardır. Bu sebeple milli bayramlar bir ulusun egemenliğinin dünyaya tekrar tekrar ilanının da fırsatıdır. Her milli bayramın ayrı bir özelliği de ulusumuz üzerindeki hesabı olan işgalci hainlere, iç ve dış düşmanlara “aklınızı başınıza alın bu millet asla esareti kabul etmez” mesajı niteliğindedir. Geçmişte bazı aymazlar …

Devamı

Ali Özalpaydın Hakk’a yürüdü

Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurur; “Her can ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz.” (Ankebut Suresi / 57) İnsana verilen ömür süresinin de Allah tarafından belirlendiği şüphe götürmez bir gerçektir. Bu gerçek Araf suresi 34. ayette açıkça beyan edilmiştir: “Her ümmet için takdir edilmiş belli bir süre vardır. Bu sürenin sonu geldiğinde artık onu ne bir an geciktirebilirler ne de bir …

Devamı

Nice bayramlara

22 Haziran 1019 da Dünyaya ilan edilen “Amasya Tamimi” bir dönemin bitmesine, yeni bir dönemin başlamasına, manda ve işgal zihniyetinden kurtuluş için milletin kararlılığına zemin teşkil etmiştir. Amaysa Tamiminin (Genelge) genel hatlarını hatırlayalım müsaadenizle: -Yurdun bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı tehlikededir. -İstanbul’daki hükümet, üzerine aldığı sorumluluğun gereklerini yerine getirememektedir. -Ulusun bağımsızlığını yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır. Prof. Dr. Haydar Baş Hocamızın …

Devamı

23 Nisan’ın hatırlattıkları

Değerli dostlarım müsaadenizle ben 23 Nisan hakkında biraz daha yazmak istiyorum. Çünkü milli bayramları çok önemsiyorum. Rahmetli Prof. Dr. Haydar Baş Hocamız: “Milli bayramlarını kutlayamayanlar dini bayramlarını da kutlayamaz” demişti. Bu sebeple de “Milli bayramlarda evinize bayrağımızı asacaksınız. Asmazsanız sonra gelir başka milletlerin askerleri kendi bayraklarını bizim evlerimize asarlar. Bunda hiç kuşkunuz olmasın. Bunun ne demek olduğunu çok iyi bilelim” …

Devamı

23 Nisan’a ulusal egemenlik açısından bakış

23 Nisan 1920 Cuma günü Hacı Bayram Camisinde kılınan Cuma namazının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle, dualarla Milli Meclisin açılışı 19 Mayıs’la başlayan Kuva-yi milliye hareketinin, bir milletin kurtuluş mücadelesinin finali niteliğindedir. Meydana çıkan eserin kıymetini anlamak için o yolda verilen mücadeleleri mutlaka hatırlamak gerekmektedir. O zaman Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıktığında gördüğü ülke manzarasını mutlaka gözler önüne sermek zorundayız. “Ordunun …

Devamı

23 Nisan Bayramı Türk milletine hayırlı olsun

23 Nisan 1920 tarihi Tük milletinin şanlı tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu tarih, Türk milletin işgal yıllarının bittiğinin, şanlı bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin egemenliğinin bütün dünyaya ilanıdır. 1920 tarihinde milli meclisin açılışının yeni nesillere sürekli olarak hatırlatılması ve nesilden nesile bu haberin yayılmasını sağlamak ve bunu da bir bayram havasında yaşatmak için 23 Nisan 1924 tarihinde …

Devamı

Sorunlardan korkmayın!

İnsanoğlu genellikle rahatlığı seven, sorunlardan korkan, sıkışınca kaçan bir özelliğe sahiptir. Aslında bu alışkanlık onun fıtri yapısının gereğinden çok nefsine esaretindendir. Kendinden uzaklaşmasındandır. Yüce Allah kullarını, kendi zatının tecellisinden yarattığı gibi tasavvufi anlamda Esma ve sıfatlarının yansıdığı bir ayna konumuna getirmiştir. Allah’a ait olan üzerinde Allah’ın hesabı olan halife olarak yaratılan insan için çaresizlik ve sorunlardan kaçış gibi düşünce olmaması …

Devamı

‘Biz bitti demeden bitmez’ miş

31 Mart seçimlerinin üzerinden daha çok zaman geçmeden iktidar mensupları savrulmaya başladı. Seçimden sonra liderlerin verdiği ‘sandıktan çıkan sonuçları değerlendirecekleri’ sözleri gitti, yerine başka söylemler geldi. İktidar sahipleri muhalefeti eleştirmeye ve tehditler savurmaya başladılar. Benim dikkatimi çeken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın 17 Nisan’daki grup toplantısındaki aynı konuşmada iki farklı mesaj vermesiydi. Birinci mesaj: “Milletin sandıkta verdiği mesajları …

Devamı